Esther van Fenema, mede-oprichter van NLBeter, wordt de lijsttrekker van deze partij voor de verkiezingen van de Tweede Kamer in maart 2021.

Van Fenema (1970) is psychiater, violist en opiniemaker. Sinds 2016 is zij vaste columnist voor Medisch Contact, schrijft opiniestukken voor de landelijke media en is interviewster bij opiniesite Café Weltschmerz. Ze is regelmatig commentator bij programma’s van de EO op NPO-radio 1, bij WNL en bij programma’s zoals DitisM en RTL-boulevard.

NLBeter werd in november 2019 opgericht. Het bestuur bestaat behalve Van Fenema uit cardiologe Janneke Wittekoek en psychiater Ronald Mann. De structurele problemen in de gezondheidszorg vormen het uitgangspunt voor NLBeter.

Van Fenema: “Dezelfde systeemfouten die in de zorg zijn geslopen, hebben ook het onderwijs en in de overige onderdelen van de publieke sector verziekt. In Den Haag ontbreekt het lef en het inzicht om het roer volledig om te gooien. NLBeter is van mening dat het tijd is om de professionals aan het roer te laten in de publieke sector zodat we weer naar een gezonde samenleving toe kunnen werken. Ik vind het een eer dat ik deze strijd mag gaan leiden.”

Esther van Fenema
Lijsttrekker NLBeter

Vond je dit interessant? Deel het!